3/5 Seriál o faktoringu: Faktoring môže zlepšiť vzťahy s vašimi obchodnými partnermi

Skúsený podnikateľ dobre vie, že udržiavanie vrelých vzťahov so zákazníkmi i dodávateľmi je alfou a omegou každej úspešnej firmy. Na prehĺbenie väzieb s obchodnými partnermi pritom veľmi dobre poslúži faktoring. Vďaka uvoľneniu prostriedkov viazaných vo vystavených faktúrach môže spoločnosť využívajúca toto financovanie zaplatiť svojim dodávateľom skôr. Okrem posilnenia vzájomnej spolupráce faktoring často prináša i finančnú úsporu. Celý rad firiem totiž svojim odberateľom ponúka skontá, keď pri včasnej úhrade je možné získať zľavu za nakúpený tovar a služby.

Vďaka faktoringu sa zároveň nemusíte zdráhať vystavovať faktúry i s dlhšou dobou splatnosti, čo zákazníci rozhodne ocenia. Spravidla potom nakupujú častejšie a vo väčšom množstve, to prinesie vášmu podnikaniu pozitívny impulz. Súčasne sa môžete smelo pustiť i do obchodov s novými klientmi. Pri využití bezregresného variantu sa totiž nemusíte báť negatívnych dopadov situácie, keď odberateľ nemá dostatok finančných prostriedkov na úhradu. Proti týmto nepríjemnostiam sa môžete poistiť, riziko tak preberáme na svoje bedrá my.

V každom prípade sa pri využití faktoringu od Bibby môžete spoľahnúť na náš skúsený tím, ktorý pomôže so správou pohľadávok. Zaistíme ich bezproblémové inkaso, pričom rozhodne nehrozí, že by došlo ku zhoršeniu vzťahov s vašimi zákazníkmi. Práve naopak, postaráme sa o nich, ako keby boli naši vlastní. Ak napriek tomu z rôznych dôvodov nechcete, aby odberatelia o faktoringu vedeli, existuje i jeho skrytý variant. V tom prípade sa zákazník o financovaní pohľadávok vôbec nedozvie.

Faktoringu sa tak v žiadnom prípade netreba obávať, ide o zaujímavý nástroj, ktorý pomôže vášmu podnikaniu v raste. Jeho prostredníctvom získate voľné finančné prostriedky, čo umožní napríklad posilniť skladové zásoby alebo rozšíriť sortiment ponúkaného tovaru. To nepochybne prispeje nielen k nárastu počtu, ale i spokojnosti vašich zákazníkov.

Faktoring môže zlepšiť vzťahy s vašimi obchodnými partnermi

18 augusta 2020


callback

Zavolajte nám 02 32 780 056

alebo